21.07.2017 г., 2:15 ч.

Старо момиче 

  Поезия » Друга
1141 2 4

                                                 Старо момиче

 

                                          Сутрин, едно старо момиче

                                          от огледалото ме следи,

                                          ту мърмори, ту се смее,

                                          но най-често гълчи;

                                          - Днес отново се будиш с уморени очи!

                                          - Къде е усмивката ти?

                                          - И защо все мълчиш?

                                          А момичето старо кротко поглежда встрани

                                          и усмивка насила,

                                          на лице набраздено личи.

                                          От огледалото, с леко намигване,

                                          се усмихват уморените му очи. 

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??