<стая>
В тази стая е живял човек.
Работник ли е бил или с душа на поет?
С пантофи, жилетка, кошче за смет,
жакет, балтон, пожълтял телефон,
и, разбира се, стари снимки.
Преддверие ли е била тази стая?
Към ада ли или към рая?
Или е било просто стая?
Питаш се в тишината,
а тя ти отвръща:
“Мълчи!”
© Братан Всички права запазени