26.10.2008 г., 17:36 ч.

Стая с три звезди 

  Поезия » Друга
620 0 3

Път...  вървя, но не пристигам!

Указателни табели никъде не срещам,

губя се понякога, и после пак се връщам отначало!

 

Хотелите са от години вече  моят дом,

тук посрещат ме, и ме изпращат с усмивка.

Тук дори да съгреша, стените им...

много тайни са видели,  и моята ще скрият.

 

Куфарите стари, винаги готови чакат,

и когато тръгвам, скелети в гардероба не оставям,

целият ми свят побира се в куфар...

всички спомени събирам като вещи и си взимам!

 

И отново тръгвам... пътувам... на някъде! 

От нещо бягам - от спомени, от хора, от реалността!

В багажника по-често сменям куфарите с зимните

и летни дрехи, отколкото прибирам се в родния си дом.

 

Зная, че така сама ще си умра, но не бих сменила

живота си на колела и вятъра в косите, за нищо на света!

© Кристина Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??