19.02.2006 г., 20:39 ч.

Стенание 

  Поезия
1681 0 14
                                                         

                                                           Стенание
                                    

                                             Уморих се от хорската злоба.
                                             Уморих се от хорския плач.
                                             Уморих се да гледам тревоги
                                             във стените на общия здрач.


                                             Уморих се посока да губя,
                                             да се лутам безцелно,без път.
                                             Да поглеждам над чуждата болка,
                                             да жалея за чуждата скръб.

                              
                                             Да вилнея,да плача,да страдам,
                                             да крещя,да умирам по малко.
                                            Да мълча в тази крепост от ярост,
                                            да прегръщам молитвата сляпо.

                               
                                            Уморих се от маската смела,
                                            от усмивката вече увяхнала.
                                            От душата ми тъй наранена,
                                            и любовта от сърцето избягала.

© Петя Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??