4.06.2024 г., 20:45 ч.

Стената 

  Поезия » Друга
181 2 2

Като партизанин пратиха ме на съд, 

без да чуят каква е моята воля.
"За теб спасението е смърт!" -

посочиха ме с пръст и ме пратиха на двора.

 

Войници ме взеха - шестима на брой
и мълчаливо зад мене вървяха.
Поведоха ме по мрачния коридор,
а очите им с безизразност ме следяха.

 

Като бесни кучета надаваха вой - 
конвоят от предатели чакащи разплата.
Така и не се вписах в покорния им строй,
затова с кръв ще си платя цената.

 

Отдалече зърнах бетонната стена,
със страхът бяхме двама непознати.
Те бяха много, а аз - макар и една,
пред лицето на смъртта дори не потрепнах.

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така се случва, когато се опълчиш...
    Аз също се радвам да те видя,
    благодаря, че се отби при мен.
  • Различно... Така е, който не влиза в строя.
    Радвам се да те видя.
Предложения
: ??:??