14.12.2007 г., 20:10 ч.

Стих 

  Поезия » Друга
680 0 22
 

Опиваш ме с милувка от съня ми,

на прага на прииждаща тревожност

отдавам ти се кротка и безмълвна,

отиваш си красив, но незапомнен...

 

Понякога се сбъдваш вулканичен:

със трясък през клепачите връхлиташ,

настойчиво ме искаш, необичана,

разсичаш ме на срички и... отлиташ.

 

Желая те до болка - безпричинен,

прогонвам те, внезапно те изричам,

а после се разплащам - просто, в рими:

едната вдишвам, другата издишвам...

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??