Dec 14, 2007, 8:10 PM

Стих 

  Poetry » Other
711 0 22
 

Опиваш ме с милувка от съня ми,

на прага на прииждаща тревожност

отдавам ти се кротка и безмълвна,

отиваш си красив, но незапомнен...

 

Понякога се сбъдваш вулканичен:

със трясък през клепачите връхлиташ,

настойчиво ме искаш, необичана,

разсичаш ме на срички и... отлиташ.

 

Желая те до болка - безпричинен,

прогонвам те, внезапно те изричам,

а после се разплащам - просто, в рими:

едната вдишвам, другата издишвам...

© Йорданка Гецова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??