Опиваш ме с милувка от съня ми,
на прага на прииждаща тревожност
отдавам ти се кротка и безмълвна,
отиваш си красив, но незапомнен...
Понякога се сбъдваш вулканичен:
със трясък през клепачите връхлиташ,
настойчиво ме искаш, необичана,
разсичаш ме на срички и... отлиташ.
Желая те до болка - безпричинен,
прогонвам те, внезапно те изричам,
а после се разплащам - просто, в рими:
едната вдишвам, другата издишвам...
© Йорданка Гецова Все права защищены