Над заспалия град
светят улични лампи.
Следят те неми прозорци
и вехне сънна тишина.
Бетонните кули се смеят
на бледата нощна луна,
а ти демонстрираш
своята голота
на твоите съседи заспали,
на неподвижната
нощ и тишина.
Затваряш нелепо твоето
голо съпричастие
с ключ, на тавана
в старо чекмедже...
25.04.94
© Валери Качов Всички права запазени
Красиво въпреки самотността.