17.12.2009 г., 11:45 ч.

Стих за левче 

  Поезия » Друга
720 0 3

Стих за левче (2)

Напиши ми стих
за левче!
Един такъв, че да
вълнува!
Мога да страдам
и евтино.
(Или колкото там
ще ми струва.)

Пазя си всички (некасови)
бележки.
Да се отчитам пред Бог.
Че те имах.
Купих си меки пантофи.
Всекиго по мярка -
самотата.
За да обикалям
тесните ти чувства.
Едностаена панелка е
душата ти.
На гости на Дявола.
Похарчих си мечтите
за посредствено
случване.
Да се влюбя във Никого.
А се влюбих във
чуждия.

Напиши ми стих за левче.
В този свят,
където едно кафе
е равностойно на всичко.
Нищо не е евтино.

Струва обичане.

© Камелия Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??