4.01.2024 г., 22:33 ч.

Стихиен мъж 

  Поезия
96 2 1

СТИХИЕН МЪЖ

 

… когато си отидеш някой ден, самин ще зъзна в ледната постеля,

ще ти сънувам блузката от лен! – и как на теракота ще я стеля,

как шнолата от твоите коси ще я свлека с несръчните си пръсти! –

и – ако слезе Бог да ме спаси? – дано за теб и мен да се прекръсти,

след благото парфюмче „Givenchi“, което ти си фъсна зад ушите,

 

за нашите измъчени души как стана Рай! – хотелската обител,

как кротичко ще ми се отдадеш – и с теб ще чезна в светла изнемога,

и как за теб ще пална в храма свещ, защото си за мен Жена от Бога.

И как ще стелна роклята ти клош – мъжът, от теб в стихиите отнесен.

Жената, със която всяка нощ замръквам – и осъмвам в стих и песен.

 

4 януарий 2024 г.

гр. Варна, 19, 25 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Просто прекрасно!
    как кротичко ще ми се отдадеш – и с теб ще чезна в светла изнемога,
    и как за теб ще пална в храма свещ, защото си за мен Жена от Бога.
Предложения
: ??:??