ела да вземем
един живот назаем
или поне до следващият наем
цигара свита от горчилка
кашлям, сгъвам билка,
дишаме
живота за напред
гледам
образ в огледало-някак блед
очите казват му
още всичко е било наред
щом още някак си не сме умрели
да умрем ли? врели-некипели .
и к'во? не би дошъл със мен ли?
ей така не се умира.
напуснал си просто система фалшива
и някак душата сама е по-жива
щом тяло само̀ реши да заспива
и щом си направил си ти
добро(или зло)
всичко замесени сме
във едното тесто
и във тая държава
тестото е кисело
(но това дами и господа
не е за държавата стих)
майната му
на таз-животната обиколка
катранената, гъста, черна болка,
живота бил ми писал двойка
а аз знам че няма да умра.
и знам, че някой ден ще разбера;
като ида в- как се казва там - чистилище
че тоз живот бил поредното училище
добре, но
сега всичко е шибано, и
не исках такъв да бъде този стих
и ако дойда пак - по друг начин бих
щом видях красота - в болка и в истерия
щом видях обичта- в нищета и в мизерия
изписах съдба изшита в бродерия
оплетох конците
грешен цвят без съмнение
заших черното яке
зимата става течение
бялата смърт
днешно безвремие
аз съм с лев
те ме питат за лев за дарение
някой ден ще оставя тук
това черно бреме и
ще открия дори и бог
след поредно лишение
ракия, валериан и глог
надявам се не се познахте
в тоя беден, страшен
епилог
© Венера Всички права запазени