Бедите всъщност,
идват от това,
че всяко нещо
има си цена...
Цените,
от витрините се смеят –
пред тях дори,
бохемите немеят.
Но, кокалът е кокал...
Който пръв
налапа мръвката –
ще стане лъв.
Такъв е днеска просто кръговрата –
не стига само шопската салата.
- Пестете своите мисли, вий млади поети –
богатство се трупа от песни, непети!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени