4.10.2016 г., 16:43 ч.

Стискай зъби и върви 

  Поезия » Гражданска
485 1 1

СТИСКАЙ ЗЪБИ И ВЪРВИ!

 

Във този свят от безпорядък,

все пак във нещо има ред...

За Истините все се страда...

А истините са ...безчет!

 

Макар че зли очи те гледат...

И всички искат да те спрат,

ти във тълпата много реда,

ще трябва да вървиш напред

 

От лутане и из немога,

Ти капнал някъде ще спреш:

-О, майко, майчице, не мога!..

Но пак кураж ще събереш...

 

Във този свят Човекът страда!

И безнадеждно е наглед...

Във джунглата от безпорядък,

той трябва да върви напред...

 

Тук няма знаци и жалони!..

Но вгледаш ли се ще съзреш!

И ако вятъра не гониш,

без изход, няма да се спреш!

 

Но ще догониш!..Ще надминеш!

Ръка на някой ще дадеш!..

И в нечии зеници сини,

ти щастието ще съзреш!..

 

Аз знам, че ще е много трудно!

Горчив е залъка, уви!...

И времето ти ходи мудно!

Но стискай зъби и върви!...

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??