22.04.2012 г., 14:40 ч.

Сто жребчета 

  Поезия » За деца
670 0 13

Сто забързани момчета

в тръст по стълбите се спускат –

сто отвързани жребчета

с викове се надпрепускат.

Междучасие голямо –

двайсет е минутки само!

Дий, без поводи и стреме,

за почивка няма време!

Дий, крачетата из двора

да натегнат от умора.

Дий, дано се налудуват,

та в часа да помируват!

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??