10.05.2024 г., 7:33 ч.

Сто-лица 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
101 1 0

 

Като в приказка живея
чудя се, немея.
Арабски шейхове с бради и ятагани
ходят заедно на куп събрани.


Смеят се и пеят
по арабски си куфеят.
И дървари с ризи на каре 
брадати ходят на кафе.


Принцеси слизат от "карети",
като от списанията взети.
С изписани очи и мигли тънки
но вместо рокли, носят дънки.


Яки бабаити бродят си насам-натам,
охрана са на някой цар голям.
Тролове и баби Яги,
селяни и старци белобради...


Изобщо всичко има в тоз народ,
даже зърнах "черен" роб. 
А отгоре, там на трона
почесва се барона, 


мисли и умува
как по-дълго да царува!...

Не приятели, не пия!
Аз живея във Софѝя!

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??