24.05.2018 г., 15:00 ч.

Стокхолмски синдром 

  Поезия
585 2 2

Дали си тук по моя воля?

На желанията ми в подземния сумрак.

Принудила ме силно да се моля

да ме превърнеш в нещо повече от грях.

 

Дали си тук да ме измъчваш.

Завързан за стената, много слаб.

Да потрепервам щом към мен пристъпваш,

от всеки допир твой да ме е страх.

 

Дали си тук за да си тръгнеш,

да скриеш пак гърба си в тъмнина,

от нашия измислен свят да се измъкнеш,

а аз да чакам стъпки в тишина.

© Ивайло Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??