18.05.2024 г., 17:58 ч.

Сторѝ добро? 

  Поезия
115 3 3

СТОРЍ ДОБРО?

 

... да сториш някому добро, е дело праведно – и просто,

в тефтера – с пачето перо – ще си го отбележи Господ,

комуто къшей хляб си дал, за цял живот ще те запомни,

и – ако одър си постлал, ще спи щастливият бездомник,

на някой просяк еднорък пусни му в чашката монета? –

 

на мен – нали съм стар карък, да ми допише друг куплета,

орляче хорица с души – все голишарчета сме – голи! –

добрата дума не теши, тя ни крилѝ! – за светъл полет,

преди в последната трева от път да грохнем в изнемога,

сторѝ добро? – и след това тръгни по друмите на Бога.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??