6.11.2014 г., 23:47 ч.

Страчески синдроми 

  Поезия » Друга
271 0 1

Сърцето ми е мъничко юмруче,

но е като камбаните звънливо.

И то е непресъхващо бърдуче -

от него пият кръвните ми вени.

 

Душата ми е бяло аспиринче

и се топИ, топИ от блага дума.

И тя е, като катерач - планинче

по хребетите ми на силни чувства.

 

Очите ми са вече изсушени,

но в радост още пак се просълзяват.

Илюзиите ми са разрушени,

но още се увличам във мечтите.

 

И в старческата моя изнемога

опирам се в едничката надежда,

че може пък да ме подмине Бога:

с добри очи към мене да поглежда.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Един неизчерпаем извор си, Никола! С удоволствие четох тази препълнена с нежност и обич творба - благодаря за удоволствието!
    Поздрав и лека нощ!
Предложения
: ??:??