25.07.2024 г., 7:30 ч.

Страх и суета 

  Поезия » Оди и поеми
203 1 4

От истината се страхува всеки

и нищо често ,

че е гола и добра .

Възпявали са я безброй поети ,

в стремежа си за свобода .

Обличали във 

дрипите на суетата ,

но тя отново блесвала

със красота .

Прекрасна ,

бъркали са я с лъжата ,

защото лъжата

имала по сто лица .

Красива е 

не спорят ,

но живеят в страх ,

защото имала сърце на

воин 

и също имала

душа .

 

© Jivka Koleva Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Красотата истина е и истината красота е »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??