От истината се страхува всеки
и нищо често ,
че е гола и добра .
Възпявали са я безброй поети ,
в стремежа си за свобода .
Обличали във
дрипите на суетата ,
но тя отново блесвала
със красота .
Прекрасна ,
бъркали са я с лъжата ,
защото лъжата
имала по сто лица .
Красива е
не спорят ,
но живеят в страх ,
защото имала сърце на
воин
и също имала
душа .
© Jivka Koleva All rights reserved.