12.11.2019 г., 22:21 ч.

Страх от високо 

  Поезия » Философска
301 2 6

СТРАХ ОТ ВИСОКО

 

Животът бързо взе да се изнизва –

омокрена връвчица от кесия.

Защо ли не уших греховна риза

на младини за някой луд гидия?

 

И смелост не събрах да се преборя

за всичките си скромни идеали.

Дали ще ме похвали някой горе 

поне за римите ми недозряли?

 

Броил ли e сълзите ми среднощни,

безсъници и нерви похабени? 

В мен сто желания пулсират още

напук на отънелите ми вени.

 

Една молбица имам за накрая,

преди да ме прекърши всяка болка.  

Недей ме взима, Господи, във Рая,

защото се страхувам от високо.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??