Вий спите ли спокойно, господа?
Поданиците ви се чувстват жалки.
Превзехте нагло цялата страна,
с рекет и бандитските бухалки.
Спокоен ли ви е сънят дълбок?
Вий нямате ли страх от Бога?
И обещахте социален скок?
Страх, вие нямате ли от народа?
Народът спи. И стряска се в съня.
Няма хляб. Не плащате заплати.
В контейнерите рови през деня,
спокойно, вий живеете в палати.
Спите ли спокойно, господа?
Защо охраната ви пази?
Ако народът се събуди от съня?
Страхувайте се! Той ще ви прегази!
© Ник Желев Всички права запазени