19 mar 2015, 15:11

Страхувайте се 

  Poesía
338 0 4

Вий спите ли спокойно, господа?

Поданиците ви се чувстват жалки.

Превзехте нагло цялата страна,

с рекет и бандитските бухалки.

 

Спокоен ли ви е сънят дълбок?

Вий нямате ли страх от Бога?

И обещахте социален скок?

Страх, вие нямате ли от народа?

 

Народът спи. И стряска се в съня.

Няма хляб. Не плащате заплати.

В контейнерите рови през деня,

спокойно, вий живеете в палати.

 

Спите ли спокойно, господа?

Защо охраната ви пази?

Ако народът се събуди от съня?

Страхувайте се! Той ще ви прегази!

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??