11.02.2010 г., 10:40 ч.

Страхът като реакция 

  Поезия » Бели стихове
509 0 3

Не вярвам в прекалената близост

нито във втория шанс

нито във тотото

Просто е адски съмнително

да си толкова мил

толкова ти - всъщност аз

И не вярвм във приказки

Нито в карма

(Да не говорим за духове)

Не вярвам

Не вярвам в нищо

Не вярвам в себе си

Не вярвам съществувам ли

А интернет помага много

Социалната мрежа

Виртуалният секс

Виртуалните истини

Пробвах да правя виртуален секс

с човек когото наистина обичам

Слава Богу!

Той се стресна

Дълго мълча

После аз затворих телефона

Истината не винаги е красива

Носи грим

За да не се разпознаеш в нея

За да не избоде очите ти болката

от самота и безверие

Красив грим

Очите на страха

Не вярвам в близостта от поглед пръв

твърде силно ми е като усещане

Твърде лично за споделяне

по скайпа

А аз мириша на обезболяващи

На аналгин

.......................

На ривотрил

и на ксанакс

Всичко което държи вратата плътно затворена

Всичко което държи очите ми плътно прилепнали

Широко затворени

Не вярвам в теб

Не вярвам в себе си

Не вярвам в теб

Не вярвам в себе си

 

Не вярвам в теб

Не вярвам в себе си

(като ехо

като стара камбана

убита в звъна си)

Не вярвам в теб

Но ти вярваш в мене

В цинизма

В профила

И във смеха

Ха-ха-хах

(заучена реакция)

Страхът - като реакция

На всичко което може да бъде добро

На всичко което може да бъде истинско

И е шокиращо

за да съществува

Не вярвам в теб

Не вярвам в себе си

 

Само с теб

Само със себе си...

Сам със себе си

8.12.2009 г.

© Милена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • 'Истината не винаги е красива

    Носи грим"

    Това най-много ми хареса...
    Интересно е !!!
    Поздрави и пиши!!!
  • Гневно написано, но се старай да има и рима. Иначе ще могат ли да се радват другите на твоето слово?
  • Харесва ми...Ривотрил и ксанакс...толкова ми е познато.
Предложения
: ??:??