22.08.2007 г., 14:57 ч.

Страж 

  Поезия
428 0 2
Аз съм тук твърде много години -
на сърцата ви верният страж
и водата на всяка пустиня.
Да ме видите не е кураж.

Да ме чуете не е геройство,
да ме питате не е проблем.
Имам не често срещано свойство -
да изслушвам сега и съвсем.

Имам хиляди свои причини
да съм другаде, а не при вас,
онова тъй познато "Прости ни!"
да не ми носи вашият глас,

но съм тук. Тук съм не за награда,
а защото си вярвам почти -
още има какво да се пази.

Във съня ви ще се появявам,
ще се пречкам из вашите дни
с риск накрая всеки да ме намрази.

© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ха-ха!
    Приеми сърдечно ръкостискане от мен.
    Направо ми хареса стиха ти!
  • Мога да кажа, че бих се радвала да имам такъв приятел и такъв съветник,и надали някога ще ми омръзне.Чудесен стих.
Предложения
: ??:??