19.08.2009 г., 18:09 ч.

Страната на мечтите 

  Поезия
602 0 2

Гледам зората на новия ден

как окъпва всичко в течно злато.

Освободи се есента от своя плен,

заемайки мястото на умиращото лято.

 

Чувам, птиците пеят,

ала песните им са далечни.

Чудя се къде ли отиват -

дали там, където слънцето е вечно?

 

Там, където няма Ад,

където няма болка, където няма скръб.

Там, в чудната страна,

където щастието е живо, а мечтите са от плът.

 

Слънцето крилете им нежно погалва,

свободата е тяхна спътница вярна,

а аз безпомощно към тях ръце протягам,

искайки да изкрещя”Вземете ме!”

 

Ала дивите птици внезапно изчезват,

като пустинен мираж,

оставяйки сърцето ми диво да бие

за една невъзможна мечта.

 

Там, където няма Ад,

където няма болка, където няма скръб.

Там, в чудната страна,

където щастието е живо, а мечтите са от плът...

© Магика Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Там, в чудната страна,

    където щастието е живо, а мечтите са от плът.


    Много оригинално! Поздрави!
  • Мило момиче,има една песен от моето време,за малка чайка която си мечтаела за чуден и красив бряг и мечтата и се збъднала.

    Но гнездо на брега тя не свила,
    за дома затъгувала пак
    и дълбоко в сърцето открила,
    колко хубав е родният бряг!
Предложения
: ??:??