1.12.2013 г., 21:24 ч.

Странен микс 

  Поезия » Друга
597 0 9

"Красивите души не изтрайват дълго в този свят. И наистина, как могат големите чувства да съществуват в това дребнаво, ограничено, повърхностно общество."

из "Дядо Горио" - Оноре дьо Балзак



 Изтъкана от невинност и цинизъм,

от мрак и светлина,

двубоят никога не стихва

в търсещата ми душа.

Редя болезнени и тежки думи,

ту изпълнени с нежност, красота,

но как ли ще завърши всичко -

с мрак - цинизъм

или невинност - светлина...

Многоточията са ми любими,

всичко може да се промени,

вътре в себе си разгледай,

избора си правиш ти.

Прокълната или благословена,

или и двете в странен микс,

играта на живота е задача

с много трудно неизвестно Х!

 

 


© Гъсеница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??