31.07.2019 г., 21:53 ч.

Странникът 

  Поезия » Друга
363 0 1

                                                     Странникът

Странникът ровеше в кофата с ръка.

Защо ли?Каква бе неговата зла съдба?

Човек не стар но отишла си бе младостта.

Какъв живот е водил?Какво преживява сега?

 

Животът ли го наказа страшно така,

да стигне дъното,да рови в сметта?

Къде са неговите роднини,близки хора,

има ли дом, семейство,има ли деца?

 

Подавам хляб на странника от душа,

да угоди на глада не на съвестта!

Взе хляба,не благодари,но какво от това,

тази нощ не ще гладува както миналата!

 

Видях отново странника и през деня,

дали от срам или не ме той позна.

Извърна настрана инстинктивно своята глава!

Правете добро хора,то  се връща всякога!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??