21.04.2018 г., 9:08 ч.

Страшилище е 

  Поезия » Философска
308 0 0

СТРАШИЛИЩЕ Е

 

Страшилище е, по стълбовете некролози,
страх и ужас засипва те с големи дози,
почти няма живо същество в селото,
умря и старецът с превръзка на окото.
Това не е село, а гробище за живите,
събудете се, о вий, мълчаливите,
държавата умира, живи ще ви погребат,
съблекат те гол и продадат,
и ако не се замислиш над нещата,
роби ще гледаш си децата.

 

Страшилище е, време е да се осъзнаеш,
и не трябва вече да нехаеш...

 

Страшилище е, събуждай се веднага!
Или имаш нужда от камшик, тояга...?

 

Страшилище е, даже и да не искаш!
СТРАШИЛИЩЕ Е, СПУСЪКА Е ВРЕМЕ ДА НАТИСКАШ!!!

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??