12.04.2017 г., 21:32 ч.

Страст 

  Поезия » Любовна
1040 1 2

Страст

 

От трепети изгарят небесата,
стихии сливат се със сласт,
през тътени изливат се недрата
и пада дъжд пороен, и по нас.


Във всяка капчица откриваш -
една надежда, мисъл и мечта,
една душа, която би пленила
дори и най-далечната звезда.


Раздира се със глас небето,
пронизва въздуха със власт,
светкавици ехтят навред - и ето -
усещаш огън през екстаз!

 

След малко всичко се смекчава,
издишаш парещата страст...
И всичко взимаш, всичко даваш,
защото Аз съм Ти, а Ти си Аз.

 

ЛъЧиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??