2.05.2019 г., 0:12 ч.

Страст 

  Поезия » Любовна
762 5 3

Избягах от очите ти далече, 
поисках да се скрия доживотно,
но бурен вятър скърши ми крилете
и бягството ми стана невъзможно.

 

Въртях се в омагьосан кръг,
достойнството си в гроб положих,
а после с длани рових се в пръстта
останките да сбирам като просяк.

 

Душата ми едва не изгоря, 
димът попречи ми да дишам.
Сега поливам огъня с вода
и гневни думи все изричам.

 

Не мога твоя свят да понеса -
студен, на безразличие ухаещ.
Посмях в него да се нанеса
като сиротник за подслон дерзаещ.

 

Но..стига! Утрото настъпва вече
и болката в нощта си ще запазя.
Заключена във нощни часове,
лицето й не бива да показвам.

 

Избягах от очите ти далече, 
въпрос на време е да се завърна.
Безсилна съм, не крия вече,
страстта във пепел да превърна.

 

И както птицата гнездо изплита
под нечия прогнила стряха,
към тебе низ от страст ще изплета
рискувайки от страст да те намразя.

© Михаела Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??