Червилото червено те привиква
за вечерни страстни грехове,
да остави белег вечен те зове
и ти шепне възбудено и бавно
с желание за неприлични мигове.
Да целува и бленува, да те покори.
Под дантелата красива, нежна,
докосвай ти пламенно, вълшебно
и намирай моите тайни светове.
Предизвикай, изненадай, давай...
Кръвта буйна да пари, да кипи.
Устните до рани да прехапвам
сладко да ме боли, да те гори.
Слей се трепетно с мен, загуби се.
Портите на щастието търси
на моите тайнствени мечти.
Повтаря се пак и после пак,
размазва се по теб, по мен...
червеното червило.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Г.Здравчева