16.05.2014 г., 7:54 ч.  

Страст. Върховният двубой. 

  Поезия » Философска
354 0 1

Страст.
Върховният двубой.

О, тази буйна, огнена стихия!
Развява в мене парещи коси!
Препуска със замах и в орисия
запалва вдъхновените звезди!

Жадуван трепет ме връхлита
и гонят ме размирни ветрове!
Прииждат чувства без да питат -
на клада пращат цялото небе!

Разкъсвам смело потна риза:..
Свободен ли съм - от Страстта?
Стихията навън от мен излиза -
да скита безметежно из нощта.

През дни велики, нощи плахи
в мъгли обвит или сред покой,
над пепелища, болки и заплахи -
ще победя в решителен двубой!

 

Лъчиста

 

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??