20.12.2011 г., 13:32 ч.

Страсти 

  Поезия » Философска
437 0 0

Страсти

 

 

В душата ми стреляни стенещи птици –

капки олово от мисли, в агонии думи.

Сини пликове, пуснати без адреси.

Недошли пощальони. Неузнати любими.

 

Пътища много раниха краката ми.

Крадох цветя от небесни ливади.

Плетох илюзии. Танцувах със музи.

Бях в страни непознати, и в самата Аркадия.

 

Знам и къде са Епир, Хеликон, Баратория.

Очите ми бяха до Стикс. Не спирам. Тъгувам

и бродя. Пътувам към себе си. Мечтая за Острова,

дето блажени живеят безродните.

 

Вървя между вас. Пия роса и в морния здрач

чакам с полепнали дрехи и кални обуща

да мине Исус в кръстния час -

с венец обруган и с вселенска покруса.

 

Ще посегна с длан в бяла кърпа

за последните кърви и Първата тайна –

ще се загърна мистично във тях

и ще се кротна пред своето бъдно.

 

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??