4.01.2023 г., 11:08 ч.

Стремление 

  Поезия » Гражданска
213 0 0

Като изпечен стар моряк,

макар, че малко съм пътувал,

напуснах си удобният бивак

с лодката, която бях сънувал.

 

Надявах се да стигна до скалата,

изникнала далеч на хоризонта.

Загребах смело със веслата-

нали не трябва да изпускам фронта?

 

Напъвах се без грам умора,

а пък скалата – тъй далече,

но аз-всестранна кикимора,

си бях железен бе, човече!

 

Гребях с усмивка чак до изнемога

и приближаваше се мойта цел.

Бях, може би, със страх от Бога,

но дяволът ме бе обзел.

 

Накрая блъснах се в скалата

и лодката под мене се разцепи.

Но аз бях Бог и Сатаната.

Върхът на сладоледа!Гепи!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??