Построих си дворе ц-
влязох, станах за присмех,
а дворецът - на замък във пясъчника.
Построих самолет -
за да литна, си мислех,
че крилата от вестник достатъчни са.
Построих си завод
за мечти и балончета –
и трите се спукаха, последователно.
Построих си живот
с фея, принц, бели кончета –
а реалният ме обори старателно.
Построих си очи
огледални очи -
в тях никой не искаше да се огледа.
Построих си обор
на шега, ала спри -
виждаш, днес е ПРЕТЪПКАН с говеда !!!
Таня Дачева
© Таня Дачева Всички права запазени