Струва си да изживееш,
как нов живот даряваш –
радост, щастие да те залеят,
струва си – любов да даваш!
Струва си, да се събуждаш –
с усмивка, да посрещаш деня,
тъгата в нечий поглед да прокуждаш –
и как усмивката, връща ти се, тя!
Струва си цвете да полееш,
да усещаш, как усмихва ти се то,
дърво да посадиш, душа да влееш –
с Природата да слееш се в едно!
Струва си надежда да дадеш,
с любимия живота да живееш,
на изпаднал в беда ръка да подадеш –
със себе си един ден да се гордееш!
Струва си да можеш да обичаш,
от страсти да изгаряш, да копнееш,
да можеш, под дъжда да тичаш,
да чувстваш – не да тлееш!
© Pepi Petrova Всички права запазени