13.06.2023 г., 10:51 ч.

Стрямалийско 

  Поезия » Хумористична
166 0 0

Млада мома стрямалийка,

стрямалийка, още ,,тракийка",

поканила си комшийка,

комшийка мухабетчийка,

 

ведно да пият ракийка,

ракийка-анасонлийка,

в своята тясна килийка,

нали е панеладжийка.

 

Сложила мома в чинийка,

в чинийка-зеле туршийка,

а отстрани филийка,

филийка и леблебийка.

 

Нали била мераклийка,

мераклийка и инатлийка,

изпукала кило ракийка,

ракийка, още туршийка.

 

Наяде, напи се до шийка,

до шийка тази сайбийка,

изгони клета комшийка,

комшийка, хем сеирджийка.

 

Тя си беше капийка,

капийка таз стрямалийка,

та продължи да си пийка,

да пийка таз лакомийка!

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??