Вие дрезгаво от Север
настръхващ грапав баритон.
Балтоните се закопчават,
шалчета свистят със къс откос.
Токове забързани неравномерно
препънати в мокрещи листа…
Двигател монотонен
дочаква закъсняла среща…
Красива телефонна песен,
измъкната от дъното на чанта,
разбужда оживено
смрачена, шумна тишина.
© Misteria Vechna Всички права запазени