12.02.2020 г., 17:37 ч.

Стъклено топче 

  Поезия » Философска, Свободен стих
706 4 7

Когато издъхна

сама, замъглена

от старческа глупост,

ще поискам дъга

да избухне.

Да ме избистри,

смали и стопи

до стъклено топче,

със сърцевина

от искри.

Помниш в прахта

колко играехме тази игра...

Ще се търкулна

далече,

без

вопъл от песен

в нозете на Бог.

Да го зарадвам

с дъха си последен,

да го попитам за теб

и да блесна в ръцете му

с нова искра,

когато ни срещне.

© Росилина Хесапчиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??