Feb 12, 2020, 5:37 PM

Стъклено топче 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
717 4 7

Когато издъхна

сама, замъглена

от старческа глупост,

ще поискам дъга

да избухне.

Да ме избистри,

смали и стопи

до стъклено топче,

със сърцевина

от искри.

Помниш в прахта

колко играехме тази игра...

Ще се търкулна

далече,

без

вопъл от песен

в нозете на Бог.

Да го зарадвам

с дъха си последен,

да го попитам за теб

и да блесна в ръцете му

с нова искра,

когато ни срещне.

© Росилина Хесапчиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??