12.06.2012 г., 23:59 ч.

Суетня 

  Поезия » Хумористична
517 0 3

Решил да сготви нещо ново в сайта,

написа стих и мото му сложи –

тъй, без рецепта, в два-три килобайта,

но с много труд, та чак се изпоти!

 

"С лирични хапки ще нахраня всички

читатели!"– умятният поет

зарече се. И фрикасе от срички

забърка, а от тропите – омлет!

 

На силен огън пече сочни рими

и стилистични фигури до тях!

Отвред заръкопляскаха: "Сготви ни!

А за десерта, ако може – смях!"

 

С покривка бяла страничката бърже

застели и със вкус я нареди!

Преди гладът в душите да застърже,

омеси хляба в чистите нощви!

 

Но в суетнята лука попрепържи

и тенджерата с чувства загори,

а вярата с надеждата изпържи

в тигана с крокодилските сълзи...

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??