26.10.2011 г., 13:40 ч.

Сухо мартини на залез 

  Поезия » Друга
2419 1 26

"Маслина в чашата удави светлината"

Стайо Гарноев


Удави се в очите ми. 

                         Хлапашки.

Все още ненаучил се да плува,

(но сигурен, че опитът си струва)

се гмурна безразсъдно и безстрашно.


Оплете се в косите ми. 

                           Несръчно.

Детайл от нескопосана прическа

(сериозно заприлича на бурлеска)

и двама ни порядъчно измъчи.


Изгуби се в ръцете ми.

                            Нарочно.

В сърцето се нанесе мълчаливо

(жените по дифолт са жалостиви)

без договор за наем. Дългосрочно.

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??