12.03.2014 г., 22:07 ч.

Суламит 

  Поезия » Любовна
701 0 2

Суламит

 

Да те жадува. Както го жадуваш.

И да примира. Точно като теб.

Преситата е смърт. И да гладува,                           

душата му от глад да не умре.

 

А ти си Суламит. Ти си жената,

в която всяка клетка е любов.

Ти даваш сол. От извора с водата,

за жадните ти правиш блаженство…

 

Не приласкаваш никой. Ти лекуваш.

Даряваш част от своята печал.

И влюбеният в теб преболедува,

искрица смисъл в болката видял.     

 

Защото любовта е по природа

изтляваща в човешко тяло жар.        

Подобното щом срещне се с подобно,

не е любов. По-скоро е пожар.

 

Ти знаеш, че ще дойде като слънце

и ще поиска да те отведе…                        

Ти пееш за покълващото зрънце,

с трептящи слабини и колене.

 

Но ти си силна. Ти ще се запазиш.

И себе си и него ще спасиш.

А времето във вечната си пазва

още една любов да приюти…

 

Когато дойде, залости вратата.

Не му отваряй, мила Суламит.

Недей отваря. Остани жената,

която любовта не изгори.

 

 

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??