19.11.2019 г., 7:51 ч.

Сурвакарче 

  Поезия » Хумористична
1347 1 3

Сурва, весела Годино!

дано да носиш, Годино,

за пенсионера – добавки,

за чаавето – надбавки!

За бежанеца – постеля!

За мързеливец – неделя!

На кака Мара – момченце,

на дядо – ново чененце!

А бате Спас свястно гадже

иска от теб да намаже.

Дано си дашна, Годино!

На мама дай бъчва вино,

на тате – туба ракия,

а на съседа – мистрия,

да си замаже тавана,

че наводних го зарана.

А на мен ми дай телефонче

сал с едно Главно бутонче!

Да си поръчвам, Годинке,

всякакви щури картинки!

Сурва, сурва Годино!

Недей ни праща на кино,

а помогни да сме здрави,

за да те тачим и славим!

© Красимир Йорданов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

31 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??