9.08.2022 г., 9:11 ч.

Суши, но не в хайку 

  Поезия
230 2 4

Днес поръчах Суши за вечеря,

не че са ми дръпнати очите.

Как със азиатци да се меря,

но деликатеса ще опитам.

 

Ала тези малки жълти хора,

явно знаят що е вкусотия.

Неслучайно в техните простори,

Слънцето оставя първо диря.

 

И така, поръчката пристигна,

като я отворих, даже ахнах!

Расата им взе да се издига –

всички предразсъдъци премахнах.

 

Щом рулце си взема от подноса

/не че с клечките ми е любимо/,

топвам леко в соевия – соса

и ме хващат вкусове незрими.

 

Как са го измислили, чудесно,

уж ориз и риба, водорасли,

после слагат зеленчуци пресни,

а създали ястиe прекрасно!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами да ти кажа честно, много обичам китайско - вкусни ястия готвят, а и суши правят, то не е само японско ястие. Благодаря за коментарите, щураче, Иване, Лирик, Руми! Хубаво лято от мен!!!
  • За рекламата.... да те вземат на издръжка към китайския(ресторант)!
  • Майсторски пресъздадено в стих! Поздравления, Данаил!
  • Какво ли би казала баба ти
Предложения
: ??:??