11.06.2007 г., 15:19 ч.

Сутрин ( "Няколко нови") 

  Поезия
781 0 5

"Ако бях се родила река ..."

Сутрин

Ако бях се родил аз... Море,
и пенливо, и нежно, и мъжко.
Към безсънното утро - дете,
към брега без умора препускал...

Ако бях се родил тишина...
Сред гърмежи и празни обвивки.
Прегърнал и смях, и сълза.
Паметта си до болка изстискал.

Ако бях се родил суховей,
ураганно душите понесъл.
Напук на покоя - Живей!
Пряко суша и навлеци - весел!

Но родих се... отвъд светлина.
Сред тъмата на светлото Утре.
Като плаха, далечна звезда.
Като лъч на надежда... Сутрин.

23 февруари 2002, Бургас

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??