18.08.2017 г., 0:03 ч.

Сватба 

  Поезия » Свободен стих
337 1 8

Още пазя снимките от сватбата ми тъй забързана.

Помня и лицата на пияниците как подрипваха чевръсто.

Спомням си децата как се радваха посмуквайки близалки.

Помня още тъста как се мръщеше.

А пък маминка щастливо... сълзи бършеше.

 

Стонът на нощната пружина помня, обзета от агония.

Булчинската рокля плачеше за гардероба.

Свещник скромно се обърна...

 

Само еленът на стената ТЪЙ РОГАТ

ми проговори:

 

След време, братко...

след време,

като се видим на стената,

ПАК ЩЕ СИ ГОВОРИМ.

© Христо Манчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??