3.01.2008 г., 9:37 ч.

Сватба 

  Поезия
1313 0 9
Сватба
Тежка сватба дигнах днес,
тя дойде така внезапно.
Тежка сватба, но без вест,
и живота текна на обратно!
Булката е в черна рокля,
със воал и без лице.
Булката във тъмна роля,
стиснала ме здраво без ръце.
Сватбата е без роднини,
без хора и ръченици.
Сватбата, отлагана с години,
сключена от мъченици.
"К'ва е тая сватба,
що за булка си избра?",
питаш ме, безумно ужасен.
"Е,как така не я позна ?",
отвръщам тъжен... наранен
булката се казва Самота!!!"

© Мариян Методиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??